SGE Marketing

Als marketingbureau in Goirle zijn wij al bezig met SGE marketing voor ondernemers. SGE staat voor (Google) Search Generative Experience en is vrij vertaald: het tonen van AI resultaten in de zoekmachine. Deze resultaten staan vaak ver boven de ads en SEO resultaten. Daarom is het belangrijk om hier nu al mee aan de slag te gaan.

SEO goirle

Plan een kosteloos adviesgesprek

Plan een gratis telefonisch adviesgesprek in en wij adviseren u kosteloos over de beste mogelijkheden voor uw website.

Wat is Google Search Generative Experience (SGE)?

Zoals omschreven door Google is het een nieuwe search experience. Het doel hiervan is de belevenis van zoeken op het internet, specifiek gezien via Google, te verbeteren. De gedachtegang hierachter is simpel. Als je een vraag stelt, wat wil je dan? Een antwoord.

Met SGE kan een vraag direct in de browsers van Google beantwoord worden. De bron voor het antwoord kan een samenstelling zijn vanuit meerdere bronnen en de bronnen worden naast het antwoord vermeld. Hierdoor kan iemand die vragen heeft over een bepaalde dienst deze vragen direct stellen in Google (i.p.v. bijvoorbeeld in chatGPT), het antwoord ontvangen en direct doorvragen indien gewenst. Wanneer de zoeker voldoende informatie heeft kan deze overgaan tot actie. Deze actie vindt mogelijk plaats op jouw website en wanneer jij de top ranker bent voor SGE, dan komt de bezoeker bij jou uit.

Dit betekent in de praktijk dat SGE ervoor gaat zorgen dat er minder verkeer op je website komt, maar het verkeer dat hier komt beter geinformeerd is.

Meer over SGE is te lezen in de artikelen van Google zelf (klik!)

 

Voorbeelden van SGE resultaten?

Op dit moment kunnen enkele landen zich inschrijven voor Google Search Labs, waardoor ze SGE resultaten nu al kunnen zien. Hier een voorbeeld van SGE resultaten.

 

SGE marketing

Waar op te letten bij SGE resultaten

In de afbeelding is te zien dat er in de zoekbalk een vraag is gesteld. Die vraag wordt bovenin Google beantwoord, boven de SEO resultaten waar aan de rechterkant de bronnen worden weergeven. Onder het antwoord staan gerelateerde vragen en de optie om een vervolgvraag te stellen. In dit voorbeeld is niet te zien waar Google Ads zich bevindt, maar deze blijft vooralsnog boven de SEO resultaten. Afhankelijk van de zoekopdracht kunnen bepaalde modules geactiveerd worden. Bijvoorbeeld bij hotel gerelateerde zoekopdrachten kan er een boeking module tevoorschijn komen. Bij Ecommerce kan er shopping tevoorschijn komen.

Dit voorbeeld van SGE resultaten is op desktop. Wanneer je dit op mobiel zou toepassen is het eerste resultaat na SGE een behoorlijke scroll verder. Dit resultaat kan dan vervolgens nog een SEA resultaat zijn ( met eventueel modules erbij) wat het eerste SEO resultaat praktisch gezien op pagina 2 zet.

 

SEO google goirle

Is SEO nog wel belangrijk na SGE?

Wanneer een SGE resultaat activeert is afhankelijk van de zoekopdracht. Lokale opdrachten zoals “”Online marketing bureau Goirle”” bevatten geen vraag en niet de noodzaak om een AI antwoord te voorzien. Single keyword searches en bedrijven die daarop ranken zullen waarschijnlijk dat verkeer ook blijven behouden. Pas wanneer er meerwaarde is voor de AI om zich met de resultaten te bemoeien zou deze moeten activeren.

Dit betekent echter wel dat er minder SEO verkeer zal zijn. De SEO strategie van uw bedrijf kan wellicht een frisse blik gebruiken om hier goed op in te spelen. Investeer je voornamelijk in long tail keywords? Dan kom je wellicht in de SGE resultaten, maar levert dit voldoende traffic of ben je gewoon vragen aan het beantwoorden? Daarnaast ontvang je geen data van de zoekers tot deze op je site komen. Dit maakt het belang van lokale SEO een stuk groter.

De toekomst van SEO en SGE

Wij geloven dat dit het volgende in de S rij wordt. SEO, SEA, SGE, Socials. Dit betekent dat je nu al moet identificeren welke vragen in jouw branche belangrijk zijn en je pagina’s anders dan SEO te optimaliseren, namelijk SGE optimaliseren.

Meer weten? Neem direct contact op!

 

Starten met SGE?

Simpel!

Neem contact op, geef aan welke diensten u wilt en ga per email akkoord met het voorstel.