Instagram

Advertising

Instagram advertising Goirle

Als marketingbureau in Goirle zetten wij Instagram advertising campagnes op voor ondernemers. Wij kunnen ongeacht jouw locatie de Instagramcampagne voor jouw website regelen! Wij zetten voor u de beste Instagram campagnes op en halen relevant verkeer naar uw website.

Hoe wij Social advertising aanpakken

%

Tevredenheid

Top 10 posities

Gemiddelde CPA

Google Reviews

Wat is Instagram advertising?

Instagram advertising is het adverteren op Instagram. Er zitten veel gelijkenissen en verschillen met Facebook advertising. Een van de belangrijkste gelijkenissen is dat adverteren op Instagram opgezet wordt in hetzelfde platform als Facebook. Een belangrijk verschil is de doelgroep die op het platform aanwezig is en het materiaal waarmee je adverteert.

Het is met Instagram advertising mogelijk om specifieke doelgroepen tet argeten doordat gebruikers toestemming geven tot gebruik van hun data. Zo kun je een campagne richten op bijvoorbeeld vrouwen in een bepaalde leeftijdscategorie. Door juist te targetten verhoog je de kans op een conversie omdat de gebruiker in de doelgroep meer interesse heeft dan een willekeurige gebruiker.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Google Ads betaal je hier voor online hebben van uw advertentie. Wordt de advertentie gezien OF geklikt? Dan worden er kosten in rekening gebracht.

Waarom zou je Instagram advertising kiezen?

Instagram advertising is een effectieve manier om mensen te bereiken via advertenties op Instagram. Een goed opgezette Instagram campagne kan voor een relatief laag bedrag een groot aantal mensen bereiken in een brede of zeer gespecificeerde doelgroep in de gewenste regio. Dit maakt het voor kleinere ondernemers een interessant platform om te gebruiken voor advertenties.

Er zijn inmiddels ook nieuwe platformen als TikTok waarop men kan adverteren. Voor kleinere ondernemers is het slechts in bepaalde gevallen verstandig om op dit platform te starten. Daarom kijken wij naar welke kanalen het meest geschikt zijn voor de doelstelling van onze klant.

Instagram marketing Goirle

Wij zijn een digitaal bureau gespecialiseerd in Instagram marketing. Zo kunnen wij vanuit bijvoorbeeld Goirle een Instagram marketing campagne opzetten die enkel in Amsterdam getoond wordt.

Een misvatting die ook van toepassing is op Instagram marketing is dat de Instagram pagina van een bedrijf veel volgers moet hebben. Hoewel dit kan bijdragen aan het vertrouwen van een bedrijf, is dit voor adverteren geen vereiste. Een bedrijf kan juist door middel van adverteren snel groeien in het aantal volgers.

Wanneer moet je kiezen voor Instagram advertising?

Kiezen voor Instagram advertising is een slimme zet wanneer je de volgende doelen en omstandigheden hebt:

  • Visuele Producten of Diensten: Als je bedrijf producten of diensten aanbiedt die visueel aantrekkelijk zijn, zoals mode, eten, reizen, of kunst, is Instagram ideaal vanwege zijn visuele focus.
  • Jonge Doelgroep: Instagram is bijzonder populair bij jongere demografische groepen (18-34 jaar). Als je doelgroep in deze leeftijdsgroep valt, is Instagram een goede keuze.
  • Sterke Merkidentiteit: Als je merk visueel sterk is en je wilt je merkidentiteit opbouwen of versterken, biedt Instagram mogelijkheden om dit op een creatieve en consistente manier te doen.
  • Engagement: Instagram heeft hoge engagement rates. Als je wilt dat je publiek actief deelneemt, bijvoorbeeld door te liken, reageren of delen, is Instagram een effectief platform.
  • Influencer Marketing: Als je van plan bent om samen te werken met influencers, is Instagram een van de beste platforms. Influencers hebben vaak grote en betrokken volgersbases op Instagram.
  • E-commerce: Met functies zoals Instagram Shopping kun je direct producten verkopen via de app. Dit maakt het platform ideaal voor e-commerce bedrijven.
  • Lokale Advertenties: Als je je richt op een lokale markt, biedt Instagram gerichte advertentiemogelijkheden waarmee je specifieke geografische gebieden kunt bereiken.
  • Creatieve Content: Instagram biedt verschillende formaten zoals foto’s, video’s, carrousels, en Stories, waardoor je creatief kunt zijn met je advertenties en content.
  • Storytelling: Als je verhalen wilt vertellen die je merk of producten in de schijnwerpers zetten, bieden Instagram Stories en Reels dynamische manieren om dit te doen.
  • Concurrentievoordeel: Als je concurrenten al actief en succesvol zijn op Instagram, kan het ook voor jou een strategische keuze zijn om niet achter te blijven.

Instagram advertising kan dus bijzonder effectief zijn, mits het aansluit bij je bedrijfsdoelen en doelgroep.

Meer weten over Instagram advertising? Neem direct contact op!

Hoe wij anders zijn dan anderen

Klik om meer te weten te komen

Online Marketing resultaten die je direct merkt

Bekijk de reviews van andere bedrijven die samenwerken met Houwen Online

Rob W
Rob W
2024-05-02
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Na verschillende partijen in de hand te hebben genomen zijn we bij Houwen Online terecht gekomen. Onze campagnes op Google liepen zeer onregelmatig en veel te duur. Na twee weken had Randy onze campagnes al geoptimaliseerd en opnieuw ingericht waardoor de kosten zeker de helft schelen en het al veel stabieler draait. Wij zitten in een heel moeilijke sector met onregelmatige klanten maar per week wordt de campagne steeds stabieler. Nu nog met budgetten schuiven zodat we nog kunnen opschalen. Randy blijven we zeker houden dankjewel voor je inzet en toewijding.
Xandra Buenen
Xandra Buenen
2024-04-21
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Houwen online, zit net als ik, in Goirle. Ik heb contact met hem opgenomen voor een site. Massagesalon-relief.nl Om beter gevonden te worden in Google, en in goirle natuurlijk. Hij denkt goed mee! Reageerd snel, heeft erg goed geholpen bij al mijn vragen. Ook kreeg ik een video zodat ik precies kan zien wat ik zelf moet doen voor de site, wel handig, als je er geen verstand van hebt 😅 . Super tevreden!
Thom Liebregts
Thom Liebregts
2024-02-29
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Erg tevreden over Houwen Online. Nadat ik mijn SEO en SEA door Houwen Online laat doen had ik gelijk een aantal mooie klussen binnen. Ik kan ook altijd vragen waar het werk vandaan komt, via Google of via advertenties. Alles wordt goed bijgehouden en er wordt altijd super snel gereageerd.
Simone Wildenburg
Simone Wildenburg
2023-11-16
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Ik ben erg tevreden met de professionaliteit van Randy. Hij heeft veel kennis en neemt de tijd voor je.
Rens Liebregts
Rens Liebregts
2023-11-14
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Heel blij dat ik alles naar Houwen Online heb verplaatst. Ik kan snel schakelen met mn advertenties en vooral mijn SEO is nu veel beter. Voorheen twijfelde ik nog wel eens of en wat er precies gebeurde, maar hier zie ik het gewoon gebeuren en krijg ik veel meer aanvragen via Google. Ook heel fijn dat er altijd snelle reactie is. Met vriendelijke groet. Rens Liebregts Dakonderhoud Nederland.
Yuri Rappange
Yuri Rappange
2023-11-07
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Topper! Legt alles duidelijk uit en neemt de tijd voor je!
Eelco Johannes
Eelco Johannes
2023-11-02
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Topbedrijf! Goede kennis van zaken en korte lijntjes waardoor snel schakelen een vanzelfsprekendheid is 👊🏻
Monique Molnar
Monique Molnar
2023-08-31
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Een hele fijne samenwerking. Als je vragen hebt wordt er heel snel gereageerd. Geeft goede duidelijke uitleg. Houwen online doet mijn advertienties voor mijn bedrijf en is nu bezig om een nieuwe website te maken en die wordt TOP👍
Jimmy Sazouk
Jimmy Sazouk
2023-08-20
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Ik had een probleem met mijn Facebook en instagram account. Houwen online heeft mij goed geholpen
Breda GP-online
Breda GP-online
2023-08-16
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Top bedrijf

Online marketing: Effectief, Resultaatgericht, Betaalbaar

Bekijk onze resultaten

Houwen Online voert online marketing uit voor verschillende bedrijven. We weten daarom hoe de markt beïnvloed wordt en op welke manier daar voordeel uit te halen.

Case: Kosten per lead verlagen

Lees hoe wij voor verschillende type bedrijven de cost per lead hebben weten te verlagen met 33%,100% en zelfs 500%

Case: Organische aanvragen verhogen

Lees hoe deze klant middels SEO weet te besparen op SEA. Van dagelijks €500 in Google Ads steken, naar slechts €50 per dag omdat de aanvragen vanuit SEO sterk gegroeid zijn.

Case: Website vernieuwen

Lees hoe deze klanten vanuit een oud website model over zijn gegaan naar een nieuwe website met behoud van ranking. Een nieuwe site is namelijk niet enkel de site vernieuwen!

Case: Facebook advertising

Lees hoe deze klant i.p.v. de norm voor marketing in de beauty te volgen heeft gekozen voor Houwen Online en hierdoor slechts €6 betaalt per lead!

Case: Google Ads optimalisatie

Lees hoe wij voor deze klanten de volledige Google Ads op de schop hebben genomen. Een audit van de account toonde aan dat er veel aangepast diende te worden. Op deze manier kon er enorm bespaard worden op kosten, met behoud van het resultaat.

Instagram advertising met AI

Instagram maakt via de businessmanager gebruik van dezelfde doelgroepselectie mogelijkheden als Facebook. Dus denk aan:

Om op Facebook succes te hebben kan gebruik gemaakt worden van meerdere toepassingen in AI. Denk aan targetting, budget spend, ad optimalisatie en zelfs advertentie invulling. Een handige toepassing van AI is om de videos en afbeeldingen die gebruikt worden op instagram snel en effectief te maken. Vaak is het mogelijk om met een branding kit te werken waardoor alles dezelfde uitsraling heeft.

Zoals altijd is het ook belangrijk om bij Instagram in combinatie met AI goed te kijken naar de input en output van de AI.

Facebook advertising

Onze online marketing blog

Nieuws in de markt en onze eigen kijk op de zaak.

Hoe laat ik mijn omzet groeien

Case: Hoe laat ik mijn omzet groeien Lees hieronder hoe wij voor deze klant de omzet hebben laten groeien. Dit was niet door eenvouding een aspect aan te pakken, maar door mee te denken over de gehele marketing en bedrijfsvoering van de klant.De situatie: Deze klant...

Case: Google Ads optimalisatie

Case: Google Ads optimalisatie Lees hieronder hoe wij voor deze klant zijn "gebroken" account nieuw leven hebben ingeblazen met geweldige resultaten als gevolg! In deze case noemen we ook onze eigen misser. Iets dat we simpelweg eerder hadden mogen opmerken. Binnen de...

Case: Facebook advertising

Case: Facebook advertising Onderstaand twee voorbeelden van hoe social media advertising heeft bijgedragen aan betere resultaten voor verschillende type klanten. Wat belangrijk is om te weten bij advertising kanalen is of je op push of pull kanalen zit. In deze...

Case: Website vernieuwen

Case: Website vernieuwen Onderstaand een voorbeeld van een klant die een behoorlijke SEO reputatie had en de website wilde vernieuwen. De klant is op aanbeveling bij Houwen Online terecht gekomen en had bijna een mooie nieuwe site laten maken zonder rekening te houden...

Case Organische aanvragen verhogen

Case: Organische aanvragen verhogen Onderstaand een voorbeeld van een klant die meer organische aanvragen wilde om zo minder te investeren in betaalde kanalen zoals Google Ads en Facebook. Voor deze klant is het belangrijk om veel offerte aanvragen binnen te krijgen...

Case Kosten per lead verlagen

Case: Kosten per lead verlagen Onderstaand enkele voorbeelden van hoe wij de kosten per lead hebben weten te verlagen in verschillende branches. Kosten per lead (CPA) is een duidelijk cijfer wat aangeeft hoeveel jij betaalt voor een nieuwe potentiele klant. Sommige...

Wanneer Kunstmatige Intelligentie de mist in gaat

Wanneer Kunstmatige Intelligentie de mist in gaat Kunstmatige intelligentie (AI) is een krachtig hulpmiddel dat de manier waarop we werken, communiceren en creëren, heeft veranderd. Van het schrijven van blogs tot het genereren van afbeeldingen, AI-technologie heeft...

Veel gestelde vragen bij het kiezen van het social online marketing bureau.

Wat is Facebook advertising?

Facebook advertising omvat het creëren en weergeven van betaalde advertenties op Facebook. Dit kan variëren van eenvoudige tekst- en afbeeldingsadvertenties tot meer geavanceerde video- en carrouseladvertenties, die gebruikers op een visueel aantrekkelijke manier aanspreken.

Houwen online heeft veel ervaring met Facebook advertising. We kunnen succesvolle campagnes opzetten die een hoge return on adspend opleveren.

Wat is instagram advertising?

Instagram advertising is een marketingstrategie waarbij bedrijven betaalde advertenties plaatsen op Instagram om hun producten of diensten te promoten. Deze advertenties kunnen verschillende vormen aannemen, zoals foto’s, video’s, carrouselposts, en stories. Dankzij Instagram’s uitgebreide targetingmogelijkheden kunnen bedrijven hun advertenties richten op specifieke demografische groepen, interesses en gedragingen, waardoor ze een breed en relevant publiek kunnen bereiken.

Instagram heeft een ander format en publiek dan bijvoorbeeld Facebook. Hoewel het beide in de Meta Businessmanager opgezet wordt. Het loont soms dus om enkel op Instagram te adverteren.

Wat is TikTok advertising?

TikTok advertising is een marketingstrategie waarbij bedrijven betaalde advertenties plaatsen op TikTok, het populaire platform voor korte video-inhoud. TikTok biedt verschillende advertentieformats, zoals In-Feed Ads (video’s die verschijnen in de feed van gebruikers), Brand Takeovers (volledige schermadvertenties bij het openen van de app), Branded Hashtag Challenges (gebruikers worden aangemoedigd om deel te nemen aan een merkuitdaging), en Branded Effects (aangepaste stickers en filters). Deze formats helpen merken om op een creatieve en boeiende manier met hun doelgroep te communiceren.

Wat is Linkedin advertising?

LinkedIn advertising is een marketingstrategie waarbij bedrijven betaalde advertenties plaatsen op LinkedIn, het toonaangevende sociale netwerk voor professionals. LinkedIn biedt verschillende advertentieformaten, waaronder gesponsorde content (berichten die in de feed van gebruikers verschijnen), tekstadvertenties (kleine advertenties aan de zijkant van de pagina), gesponsorde InMail (directe berichten naar gebruikers), en dynamische advertenties (gepersonaliseerde advertenties op basis van gebruikersinformatie). LinkedIn advertising is ideaal voor B2B-marketing, het genereren van leads, en het verhogen van merkbekendheid onder professionals.

Zijn er nog andere social media platformen om op te adverteren?

Zeker! Er zijn nog meer platformen zoals Snapchat, Pinterest, X/Twitter en nog veel meer. Bij de meeste kanalen is het echter vooraf al duidelijk dat je daar wil adverteren. Denk bijvoorbeeld aan Twitch. Dit is een streaming platform voor gamers, als je doelgroep gamers is dan is dit een beter platform om op te adverteren dan bijvoorbeeld TikTok. Hoewel de streaming content op TikTok (opgeknipt) voor veel views kan zorgen en vanuit TikTok voor veel traffic.  Met andere woorden afhankelijk van wat je verkoopt moet er nagedacht worden over welke platformen interessant zijn.