Case: Hoe laat ik mijn omzet groeien

Lees hieronder hoe wij voor deze klant de omzet hebben laten groeien. Dit was niet door eenvouding een aspect aan te pakken, maar door mee te denken over de gehele marketing en bedrijfsvoering van de klant.

Case online marketing

%

Tevredenheid

Top 10 posities

Gemiddelde CPA

Google Reviews

De situatie:

Deze klant levert verschillende diensten. De vraag naar deze diensten is sporadisch. De meeste klanten hebben slechts een of tweemaal te maken met deze dienstverlening en de focus ligt dan ook op nieuwe klanten werven.

Om dit te bewerkstellingen was Google Ads een vast onderdeel van de strategie. Google ads had een hoog budget en hoge klikkosten, maar zolang als het meer omzet oplevert dan dat het kost was alles geoorloofd.

De crux zit hem hier in dat omzet geen winst is. Door meerdere kanalen was er nog altijd winst, maar de Google Ads campagne was niet direct meetbaar rendabel. Wel is het vrijwel zeker zo dat door de aanwezigheid van Google Ads men eerder aan de klant dacht bij dit type dienstverlening, maar meetbaar resultaat is altijd fijner.

Het probleem:

Om de omzet te laten groeien van deze klant zijn wij mee gaan denken over het bedrijfsproces en over hoe we berekenen wanneer het een succes is. Wij gaan hierbij uit van de dienst met de laagste absolute winst. In dit geval was dit €500,- Dagelijks was er een investering in Google Ads van €1000,- en het aantal offerte aanvragen zat op 3 per dag.

Van de offertes gaat circa 2/3e door wat betekent dat €1000,- ook €1000,- oplevert. Als er echter een dag is waarbij 1 van de 3 offertes doorgaat dan betekent dit verlies.

De oplossing:

In het beoordelen van de omzet en het behalen van groei zijn we gaan kijken naar de gehele linie van aanvragen. Deze komen uit verschillende bronnen waarbij Google Ads per aanvraag de duurste bron is. We zijn gaan optimaliseren binnen Google Ads en hebben de campagnes zo ingesteld dat op de momenten waar men het probleem ontdekt en dus ook de oplossing gaan zoeken, wij bovenaan staan. Daarnaast zijn we kritisch geweest op de data van de afgelopen periode om te bepalen welke woorden ofwel geen conversie behaalden, ofwel te dure conversies en deze zijn verwijderd uit de account. Daarnaast zijn we op basis van beschikbare data in Analytics, Search Console en Google Ads gaan kijken naar op welke termen (snel) SEO positie te behalen was en welke termen al goed stonden, maar net dat laatste duwtje nodig hadden. Door ook hier mee aan de slag te gaan zijn het aantal aanvragen vanuit het SEO kanaal toegenomen, waar de kosten hiervan vele malen lager zijn dan Google Ads.

De uitkomst:

De klant is nu enkele maanden verder en toont structureel een groei. Ten opzichte van het startmoment heeft deze klant nu dagen van €1000,- winst waarbij de kosten in Google Ads per dag met 80% zijn gedaald. Dit resultaat is behaald door te ranken om de juiste zoekwoorden en het correct optimaliseren van campagnes.

 

Online Marketing resultaten die je direct merkt

Bekijk de reviews van andere bedrijven die samenwerken met Houwen Online

Rob W
Rob W
2024-05-02
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Na verschillende partijen in de hand te hebben genomen zijn we bij Houwen Online terecht gekomen. Onze campagnes op Google liepen zeer onregelmatig en veel te duur. Na twee weken had Randy onze campagnes al geoptimaliseerd en opnieuw ingericht waardoor de kosten zeker de helft schelen en het al veel stabieler draait. Wij zitten in een heel moeilijke sector met onregelmatige klanten maar per week wordt de campagne steeds stabieler. Nu nog met budgetten schuiven zodat we nog kunnen opschalen. Randy blijven we zeker houden dankjewel voor je inzet en toewijding.
Xandra Buenen
Xandra Buenen
2024-04-21
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Houwen online, zit net als ik, in Goirle. Ik heb contact met hem opgenomen voor een site. Massagesalon-relief.nl Om beter gevonden te worden in Google, en in goirle natuurlijk. Hij denkt goed mee! Reageerd snel, heeft erg goed geholpen bij al mijn vragen. Ook kreeg ik een video zodat ik precies kan zien wat ik zelf moet doen voor de site, wel handig, als je er geen verstand van hebt 😅 . Super tevreden!
Thom Liebregts
Thom Liebregts
2024-02-29
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Erg tevreden over Houwen Online. Nadat ik mijn SEO en SEA door Houwen Online laat doen had ik gelijk een aantal mooie klussen binnen. Ik kan ook altijd vragen waar het werk vandaan komt, via Google of via advertenties. Alles wordt goed bijgehouden en er wordt altijd super snel gereageerd.
Simone Wildenburg
Simone Wildenburg
2023-11-16
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Ik ben erg tevreden met de professionaliteit van Randy. Hij heeft veel kennis en neemt de tijd voor je.
Rens Liebregts
Rens Liebregts
2023-11-14
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Heel blij dat ik alles naar Houwen Online heb verplaatst. Ik kan snel schakelen met mn advertenties en vooral mijn SEO is nu veel beter. Voorheen twijfelde ik nog wel eens of en wat er precies gebeurde, maar hier zie ik het gewoon gebeuren en krijg ik veel meer aanvragen via Google. Ook heel fijn dat er altijd snelle reactie is. Met vriendelijke groet. Rens Liebregts Dakonderhoud Nederland.
Yuri Rappange
Yuri Rappange
2023-11-07
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Topper! Legt alles duidelijk uit en neemt de tijd voor je!
Eelco Johannes
Eelco Johannes
2023-11-02
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Topbedrijf! Goede kennis van zaken en korte lijntjes waardoor snel schakelen een vanzelfsprekendheid is 👊🏻
Monique Molnar
Monique Molnar
2023-08-31
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Een hele fijne samenwerking. Als je vragen hebt wordt er heel snel gereageerd. Geeft goede duidelijke uitleg. Houwen online doet mijn advertienties voor mijn bedrijf en is nu bezig om een nieuwe website te maken en die wordt TOP👍
Jimmy Sazouk
Jimmy Sazouk
2023-08-20
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Ik had een probleem met mijn Facebook en instagram account. Houwen online heeft mij goed geholpen
Breda GP-online
Breda GP-online
2023-08-16
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Top bedrijf

Online marketing: Effectief, Resultaatgericht, Betaalbaar

Onze online marketing blog

Nieuws in de markt en onze eigen kijk op de zaak.

Case: Google Ads optimalisatie

Case: Google Ads optimalisatie Lees hieronder hoe wij voor deze klant zijn "gebroken" account nieuw leven hebben ingeblazen met geweldige resultaten als gevolg! In deze case noemen we ook onze eigen misser. Iets dat we simpelweg eerder hadden mogen opmerken. Binnen de...

Case: Facebook advertising

Case: Facebook advertising Onderstaand twee voorbeelden van hoe social media advertising heeft bijgedragen aan betere resultaten voor verschillende type klanten. Wat belangrijk is om te weten bij advertising kanalen is of je op push of pull kanalen zit. In deze...

Case: Website vernieuwen

Case: Website vernieuwen Onderstaand een voorbeeld van een klant die een behoorlijke SEO reputatie had en de website wilde vernieuwen. De klant is op aanbeveling bij Houwen Online terecht gekomen en had bijna een mooie nieuwe site laten maken zonder rekening te houden...

Case Organische aanvragen verhogen

Case: Organische aanvragen verhogen Onderstaand een voorbeeld van een klant die meer organische aanvragen wilde om zo minder te investeren in betaalde kanalen zoals Google Ads en Facebook. Voor deze klant is het belangrijk om veel offerte aanvragen binnen te krijgen...

Case Kosten per lead verlagen

Case: Kosten per lead verlagen Onderstaand enkele voorbeelden van hoe wij de kosten per lead hebben weten te verlagen in verschillende branches. Kosten per lead (CPA) is een duidelijk cijfer wat aangeeft hoeveel jij betaalt voor een nieuwe potentiele klant. Sommige...

Wanneer Kunstmatige Intelligentie de mist in gaat

Wanneer Kunstmatige Intelligentie de mist in gaat Kunstmatige intelligentie (AI) is een krachtig hulpmiddel dat de manier waarop we werken, communiceren en creëren, heeft veranderd. Van het schrijven van blogs tot het genereren van afbeeldingen, AI-technologie heeft...