Wanneer Kunstmatige Intelligentie de mist in gaat

Kunstmatige intelligentie (AI) is een krachtig hulpmiddel dat de manier waarop we werken, communiceren en creëren, heeft veranderd. Van het schrijven van blogs tot het genereren van afbeeldingen, AI-technologie heeft ons in staat gesteld om sneller en efficiënter te werken. Maar zoals met elke technologie, zijn er ook risico’s en fouten die kunnen optreden. Een opvallend voorbeeld hiervan is een incident waarbij de AI van Google zwangere vrouwen adviseerde om te roken, een advies dat uiteraard schadelijk en ongepast is.

Case online marketing

%

Tevredenheid

Top 10 posities

Gemiddelde CPA

Google Reviews

AI en tekstgeneratie: Het verkeerde advies

AI-systemen die zijn ontworpen om tekst te genereren, zoals Google’s AI, maken gebruik van enorme datasets om relevante en nuttige informatie te bieden. Echter, deze systemen zijn niet feilloos. Het eerder genoemde incident waarbij zwangere vrouwen werd geadviseerd om te roken, benadrukt hoe gevaarlijk AI-fouten kunnen zijn. Dit advies is in strijd met alle medische richtlijnen en kan ernstige gevolgen hebben voor zowel de moeder als de baby.

Hoe kan AI fouten maken?

Deze fouten kunnen ontstaan door verschillende factoren:

  1. Data Bias: AI-modellen worden getraind op bestaande data. Als de dataset verouderde of onjuiste informatie bevat, kan de AI dit reproduceren. In dit geval kan het zijn dat de AI werd gevoed met oude of misleidende bronnen waarin roken tijdens de zwangerschap niet expliciet werd afgeraden.
  2. Contextbegrip: AI heeft moeite met het begrijpen van context op dezelfde manier als mensen dat doen. Zonder een diep begrip van de situatie kan AI gevaarlijke of ongepaste aanbevelingen doen.
  3. Ontbrekende Informatie: Als de AI geen toegang heeft tot de meest recente en betrouwbare medische informatie, kan het conclusies trekken die niet in lijn zijn met de huidige medische consensus.

AI en afbeeldingen: onnauwkeurige resultaten

Naast tekst kunnen AI-systemen ook fouten maken bij het genereren van afbeeldingen. AI-modellen zoals die gebruikt voor het maken van kunstwerken of fotorealistische beelden, kunnen soms onrealistische of ongepaste resultaten produceren. Dit kan variëren van subtiele anatomische fouten tot compleet verkeerde interpretaties van de gevraagde afbeelding. Bijvoorbeeld, een AI die wordt gevraagd om een afbeelding van een “gezonde maaltijd” te maken, kan per ongeluk junkfood opnemen als de trainingsdata dit niet goed onderscheidt.

Het belang van menselijke controle bij AI

Deze incidenten benadrukken het cruciale belang van menselijke controle en supervisie bij het gebruik van AI. Hoewel AI indrukwekkend en krachtig kan zijn, blijft menselijke tussenkomst essentieel om ervoor te zorgen dat de gegenereerde informatie accuraat en veilig is. Het is van belang dat AI-systemen voortdurend worden geüpdatet met de meest actuele en betrouwbare data, en dat er mechanismen worden ingebouwd om schadelijke of onjuiste output te herkennen en te corrigeren.

Toekomst van AI

AI heeft een enorm potentieel om ons leven te verbeteren, maar we moeten waakzaam blijven voor de fouten en beperkingen ervan. Door te leren van incidenten zoals het ongepaste advies van de Google AI, kunnen we stappen ondernemen om de technologie te verbeteren en ervoor te zorgen dat AI een betrouwbare en veilige partner blijft in ons dagelijks leven. Menselijke supervisie en voortdurende evaluatie zullen altijd nodig zijn om ervoor te zorgen dat AI ten goede komt aan de samenleving zonder onbedoelde schade te veroorzaken.

In het geval van marketing zal de juiste input geleverd moeten worden om correcte output te krijgen. Zo zullen er in de toekomst enkele AI + Human functies ontstaan.

AI fouten 3

Online Marketing resultaten die je direct merkt

Bekijk de reviews van andere bedrijven die samenwerken met Houwen Online

Rob W
Rob W
2024-05-02
Na verschillende partijen in de hand te hebben genomen zijn we bij Houwen Online terecht gekomen. Onze campagnes op Google liepen zeer onregelmatig en veel te duur. Na twee weken had Randy onze campagnes al geoptimaliseerd en opnieuw ingericht waardoor de kosten zeker de helft schelen en het al veel stabieler draait. Wij zitten in een heel moeilijke sector met onregelmatige klanten maar per week wordt de campagne steeds stabieler. Nu nog met budgetten schuiven zodat we nog kunnen opschalen. Randy blijven we zeker houden dankjewel voor je inzet en toewijding.
Xandra Buenen
Xandra Buenen
2024-04-21
Houwen online, zit net als ik, in Goirle. Ik heb contact met hem opgenomen voor een site. Massagesalon-relief.nl Om beter gevonden te worden in Google, en in goirle natuurlijk. Hij denkt goed mee! Reageerd snel, heeft erg goed geholpen bij al mijn vragen. Ook kreeg ik een video zodat ik precies kan zien wat ik zelf moet doen voor de site, wel handig, als je er geen verstand van hebt 😅 . Super tevreden!
Thom Liebregts
Thom Liebregts
2024-02-29
Erg tevreden over Houwen Online. Nadat ik mijn SEO en SEA door Houwen Online laat doen had ik gelijk een aantal mooie klussen binnen. Ik kan ook altijd vragen waar het werk vandaan komt, via Google of via advertenties. Alles wordt goed bijgehouden en er wordt altijd super snel gereageerd.
Simone Wildenburg
Simone Wildenburg
2023-11-16
Ik ben erg tevreden met de professionaliteit van Randy. Hij heeft veel kennis en neemt de tijd voor je.
Rens Liebregts
Rens Liebregts
2023-11-14
Heel blij dat ik alles naar Houwen Online heb verplaatst. Ik kan snel schakelen met mn advertenties en vooral mijn SEO is nu veel beter. Voorheen twijfelde ik nog wel eens of en wat er precies gebeurde, maar hier zie ik het gewoon gebeuren en krijg ik veel meer aanvragen via Google. Ook heel fijn dat er altijd snelle reactie is. Met vriendelijke groet. Rens Liebregts Dakonderhoud Nederland.
Yuri Rappange
Yuri Rappange
2023-11-07
Topper! Legt alles duidelijk uit en neemt de tijd voor je!
Eelco Johannes
Eelco Johannes
2023-11-02
Topbedrijf! Goede kennis van zaken en korte lijntjes waardoor snel schakelen een vanzelfsprekendheid is 👊🏻
Monique Molnar
Monique Molnar
2023-08-31
Een hele fijne samenwerking. Als je vragen hebt wordt er heel snel gereageerd. Geeft goede duidelijke uitleg. Houwen online doet mijn advertienties voor mijn bedrijf en is nu bezig om een nieuwe website te maken en die wordt TOP👍
Jimmy Sazouk
Jimmy Sazouk
2023-08-20
Ik had een probleem met mijn Facebook en instagram account. Houwen online heeft mij goed geholpen
Breda GP-online
Breda GP-online
2023-08-16
Top bedrijf

Online marketing: Effectief, Resultaatgericht, Betaalbaar

Onze online marketing blog

Nieuws in de markt en onze eigen kijk op de zaak.

Hoe laat ik mijn omzet groeien

Case: Hoe laat ik mijn omzet groeien Lees hieronder hoe wij voor deze klant de omzet hebben laten groeien. Dit was niet door eenvouding een aspect aan te pakken, maar door mee te denken over de gehele marketing en bedrijfsvoering van de klant.De situatie: Deze klant...

Case: Google Ads optimalisatie

Case: Google Ads optimalisatie Lees hieronder hoe wij voor deze klant zijn "gebroken" account nieuw leven hebben ingeblazen met geweldige resultaten als gevolg! In deze case noemen we ook onze eigen misser. Iets dat we simpelweg eerder hadden mogen opmerken. Binnen de...

Case: Facebook advertising

Case: Facebook advertising Onderstaand twee voorbeelden van hoe social media advertising heeft bijgedragen aan betere resultaten voor verschillende type klanten. Wat belangrijk is om te weten bij advertising kanalen is of je op push of pull kanalen zit. In deze...

Case: Website vernieuwen

Case: Website vernieuwen Onderstaand een voorbeeld van een klant die een behoorlijke SEO reputatie had en de website wilde vernieuwen. De klant is op aanbeveling bij Houwen Online terecht gekomen en had bijna een mooie nieuwe site laten maken zonder rekening te houden...

Case Organische aanvragen verhogen

Case: Organische aanvragen verhogen Onderstaand een voorbeeld van een klant die meer organische aanvragen wilde om zo minder te investeren in betaalde kanalen zoals Google Ads en Facebook. Voor deze klant is het belangrijk om veel offerte aanvragen binnen te krijgen...

Case Kosten per lead verlagen

Case: Kosten per lead verlagen Onderstaand enkele voorbeelden van hoe wij de kosten per lead hebben weten te verlagen in verschillende branches. Kosten per lead (CPA) is een duidelijk cijfer wat aangeeft hoeveel jij betaalt voor een nieuwe potentiele klant. Sommige...