Case: Google Ads optimalisatie

Lees hieronder hoe wij voor deze klant zijn “gebroken” account nieuw leven hebben ingeblazen met geweldige resultaten als gevolg!

In deze case noemen we ook onze eigen misser. Iets dat we simpelweg eerder hadden mogen opmerken.

Case online marketing

%

Tevredenheid

Top 10 posities

Gemiddelde CPA

Google Reviews

Binnen de branche van deze klant zijn verschillende type dienstverlening beschikbaar. Een goedkope klus levert circa €500 omzet op, maar de duurste klus zit tussen de €20.000 en €50.000. Onze klant had voor ons de uitdaging, we willen alleen de dure klussen!

Deze klant leunt zwaar op Google Ads voor de aanvragen en deze klus heeft enorme CPC (cost per click) prijzen in Google Ads. Voor een handjevol bezoekers mag de hoofdprijs worden afgerekend. Als je echter ziet hoeveel een dergelijke klus oplevert dan is dit toch wel de moeite waard.

De beginsituatie was dramatisch. De klant had een Google Ads account, maar geen enkele advertentie draaide ondanks dat alles aan stond. Het “Back to basic” idee van Houwen Online heeft er in eerste instantie voor gezorgd dat de klant weer zichtbaar was. De oplossing? Terug naar Klikken Maximaliseren (terwijl de account voldoende conversiedata had! Of toch niet?)

Na een dag klikken maximaliseren zagen we dat de prijs van een klik tussen de €8 en €32 uitkwam. Na verder onderzoek bleken er nog meer zaken niet te kloppen. In de overname van de account zijn we namelijk direct ingegaan op het probleem, de ads en de zoekwoorden. Er was conversiedata aanwezig ,maar daar is op dag 1 niet genoeg naar gekeken, oeps!

Wat bleek is dat de ingestelde conversies eigenlijk een non conversie zijn. Conversies zijn in te delen in Micro of Marco, Micro draagt bij aan de wenselijke handeling ( kopen, offerte aanvraag, etc), Marco IS de verkoop of de aanvraag. In deze account stonden vele onzinnige micro conversies waardoor de account getraind was op het behalen van onzinnige conversies. Daarnaast bleek er geen rekening gehouden te zijn met de naamswijziging van de klant. In het account was dus nog een verkeerde bedrijfsnaam aanwezig (in de ads), waar geen melding voor was. Deze “fout” zorgde al die tijd ervoor dat de account van de klant niet werkte en enkel begon te lopen bij klikken maximaliseren.

Door het constateren en oplossen van de fout en het aanpassen van de conversies naar goede conversies begon de account langzaam te leren wat de bedoeling was. De CPC daalde op sommige momenten tot slechts €4 en hierdoor was het mogelijk om met hetzelfde budget meer klikken te behalen. Door het optimaliseren van de advertenties en de landingspagina’s is ook de Click Through Rate (CTR) en conversieratio beter geworden.

Het uiteindelijke resultaat? De klant zit enkele maanden vooruit volgeboekt met de duurste klus die aangeboden wordt.

Online Marketing resultaten die je direct merkt

Bekijk de reviews van andere bedrijven die samenwerken met Houwen Online

Rob W
Rob W
2024-05-02
Na verschillende partijen in de hand te hebben genomen zijn we bij Houwen Online terecht gekomen. Onze campagnes op Google liepen zeer onregelmatig en veel te duur. Na twee weken had Randy onze campagnes al geoptimaliseerd en opnieuw ingericht waardoor de kosten zeker de helft schelen en het al veel stabieler draait. Wij zitten in een heel moeilijke sector met onregelmatige klanten maar per week wordt de campagne steeds stabieler. Nu nog met budgetten schuiven zodat we nog kunnen opschalen. Randy blijven we zeker houden dankjewel voor je inzet en toewijding.
Xandra Buenen
Xandra Buenen
2024-04-21
Houwen online, zit net als ik, in Goirle. Ik heb contact met hem opgenomen voor een site. Massagesalon-relief.nl Om beter gevonden te worden in Google, en in goirle natuurlijk. Hij denkt goed mee! Reageerd snel, heeft erg goed geholpen bij al mijn vragen. Ook kreeg ik een video zodat ik precies kan zien wat ik zelf moet doen voor de site, wel handig, als je er geen verstand van hebt 😅 . Super tevreden!
Thom Liebregts
Thom Liebregts
2024-02-29
Erg tevreden over Houwen Online. Nadat ik mijn SEO en SEA door Houwen Online laat doen had ik gelijk een aantal mooie klussen binnen. Ik kan ook altijd vragen waar het werk vandaan komt, via Google of via advertenties. Alles wordt goed bijgehouden en er wordt altijd super snel gereageerd.
Simone Wildenburg
Simone Wildenburg
2023-11-16
Ik ben erg tevreden met de professionaliteit van Randy. Hij heeft veel kennis en neemt de tijd voor je.
Rens Liebregts
Rens Liebregts
2023-11-14
Heel blij dat ik alles naar Houwen Online heb verplaatst. Ik kan snel schakelen met mn advertenties en vooral mijn SEO is nu veel beter. Voorheen twijfelde ik nog wel eens of en wat er precies gebeurde, maar hier zie ik het gewoon gebeuren en krijg ik veel meer aanvragen via Google. Ook heel fijn dat er altijd snelle reactie is. Met vriendelijke groet. Rens Liebregts Dakonderhoud Nederland.
Yuri Rappange
Yuri Rappange
2023-11-07
Topper! Legt alles duidelijk uit en neemt de tijd voor je!
Eelco Johannes
Eelco Johannes
2023-11-02
Topbedrijf! Goede kennis van zaken en korte lijntjes waardoor snel schakelen een vanzelfsprekendheid is 👊🏻
Monique Molnar
Monique Molnar
2023-08-31
Een hele fijne samenwerking. Als je vragen hebt wordt er heel snel gereageerd. Geeft goede duidelijke uitleg. Houwen online doet mijn advertienties voor mijn bedrijf en is nu bezig om een nieuwe website te maken en die wordt TOP👍
Jimmy Sazouk
Jimmy Sazouk
2023-08-20
Ik had een probleem met mijn Facebook en instagram account. Houwen online heeft mij goed geholpen
Breda GP-online
Breda GP-online
2023-08-16
Top bedrijf

Online marketing: Effectief, Resultaatgericht, Betaalbaar

Onze online marketing blog

Nieuws in de markt en onze eigen kijk op de zaak.

Hoe laat ik mijn omzet groeien

Case: Hoe laat ik mijn omzet groeien Lees hieronder hoe wij voor deze klant de omzet hebben laten groeien. Dit was niet door eenvouding een aspect aan te pakken, maar door mee te denken over de gehele marketing en bedrijfsvoering van de klant.De situatie: Deze klant...

Case: Facebook advertising

Case: Facebook advertising Onderstaand twee voorbeelden van hoe social media advertising heeft bijgedragen aan betere resultaten voor verschillende type klanten. Wat belangrijk is om te weten bij advertising kanalen is of je op push of pull kanalen zit. In deze...

Case: Website vernieuwen

Case: Website vernieuwen Onderstaand een voorbeeld van een klant die een behoorlijke SEO reputatie had en de website wilde vernieuwen. De klant is op aanbeveling bij Houwen Online terecht gekomen en had bijna een mooie nieuwe site laten maken zonder rekening te houden...

Case Organische aanvragen verhogen

Case: Organische aanvragen verhogen Onderstaand een voorbeeld van een klant die meer organische aanvragen wilde om zo minder te investeren in betaalde kanalen zoals Google Ads en Facebook. Voor deze klant is het belangrijk om veel offerte aanvragen binnen te krijgen...

Case Kosten per lead verlagen

Case: Kosten per lead verlagen Onderstaand enkele voorbeelden van hoe wij de kosten per lead hebben weten te verlagen in verschillende branches. Kosten per lead (CPA) is een duidelijk cijfer wat aangeeft hoeveel jij betaalt voor een nieuwe potentiele klant. Sommige...

Wanneer Kunstmatige Intelligentie de mist in gaat

Wanneer Kunstmatige Intelligentie de mist in gaat Kunstmatige intelligentie (AI) is een krachtig hulpmiddel dat de manier waarop we werken, communiceren en creëren, heeft veranderd. Van het schrijven van blogs tot het genereren van afbeeldingen, AI-technologie heeft...